Hugo Kuijpers  


Picture by: Boy Janssen www.bingelder.nl

 

Home ] De band ] Optredens ] Repertoire ] Sheet music ] New Orleans 2017 ] What did we do ] Links ] 

Hugo Kuijpers:


Picture by: Boi Janssen www.bingelder.nl

Cornet en vocals

In 1982 kocht Hugo zijn eerste trompet, om tijdens de Carnaval in een "zaate herremenie" door de straten te trekken. Na een bezoek aan het Jazzfestival van Maastricht in 1984, richtte hij met een vriend die trombone speelde zijn eerste traditionele jazzband op, de "Original Stöb jazz Band". Hij werd de leider van de band, die later werd omgedoopt in New Orleans Dusty Duds. Het werd de eerste New Orleans georiënteerde Jazzband in Maastricht. Hij speelt al sinds de oprichting van de "Original Stöb Jazz Band samen met René Cardynaals. Na een aantal wijzigingen in de bezetting en in de muziekkeuze werd de band in 2007 omgevormd tot de Gumbo Jazzband.

Na een bezoek aan het Jazzfestival van Ascona in 1986, waar hij en René Cardynaals Doc Paulin's en Harold Dejan's Olympia Brass Bands hoorden, vroeg René hem de eerste New Orleans Brass Band in Maastricht mee op te richten, de "King Zulu's Brass Band". In 1997 was hij een van de oprichters van de Hurricane Brassband, die hij tot op de dag van vandaag muzikaal leidt. Bij de Gumbo Jazzband neemt hij diverse vocals voor zijn rekening.

In 1982 he bought his first trumpet to play at mardi gras time, in what we call in Maastricht a “zaate herremenie”. After he visited the Jazz festival in Maastricht in 1984, he and his friend a trombone player, formed the “Original Stöb Jazz Band” in 1985, playing traditional Jazz. He played and led the band that was renamed in the “New Orleans Dusty Duds”. In these bands he also played together with René Cardynaals. After several changes in musicians and also in the music they play, in 2007 the name was changed in Gumbo Jazzband.

After visiting the Ascona Jazz Festival in 1986 and hearing Doc Paulin’s en Harold Dejan’s Brass Bands René ask him to organise in Maastricht's the first New Orleans brass band, the “King Zulu Brass Band”. In 1997 he was one of the founders of the Hurricane Brassband and become their leader until today. Hugo
also takes some vocals.

 


Informatie:                                                         
Gumbo Jazzband                             
Penatenhof 13
NL 6125 BT MAASTRICHT
+31 (0)6 27922554  of per   
 

Afbeeldingsresultaat voor youtube channel